Mobile

Nvidia predstavila SHIELD Android mikrokonzolu

Nvidia je predstavila najnoviji dodatak SHIELD familiji uređaja, njihovu verziju Android TV konzole namenjene igrama i puštanju multimedijalnog sadržaja.

Konzola dolazi zajedno sa SHIELD kontrolerom, a u sebi sadrži Tegra X1 procesor (koji je baziran na Maxwell arhitekturi). Igrama će pristupati na dva načina. Za konzolu će biti dostupno preko 50 Android naslova, optimizovanih za SHILD. Među njima su naslovi poput: Crysis 3, Doom 3: BFG Edition i Borderlands: TPS.

shield-remoteDugi način na koji ćete preko SHIELD-a biti u stanju da igrate igre je preko video streaming-a i Nvidijine GRID platforme.

Uz mesečnu pretplatu, GRID vam trenutno donosi takođe preko 50 naslova, među kojima su Batman: Arkham Origins, GRID 2 i Metro: Last Light Redux, dok se ove godine očekuju i veliki AAA naslovi poput Batman: Arkham Knight i The Witcher 3: Wild Hunt.

Ono što malo zabrinjava je cena uređaja, koja će iznositi 200 dolara na američkom tržištu. Iako se iz Nvidije još uvek nisu oglasili u vezi evropskog tržišta, očekujemo ekvivalentnu cenu od 200 evra. Ne baš jeftino, imajući u vidu cenu dosadašnjih Android mikrokonzola, kao i na primer PlayStaitonTV uređaj koji takođe nudi mogućnost streaminga AAA naslova a košta duplo manje.

Biće interesantno videti kako će se novi SHIELD pokazati na tržištu, a za kraj evo i kompletnih tehničkih specifikacija:

  • Procesor: NVIDIA Tegra X1 procesor sa 256-core Maxwell GPU uz 3GB RAM
  • Video karakteristike: 4K Ultra-HD Ready sa 4K reprodukcijom i snimanjem do 60 fps (VP9, H265, H264)
  • Audio karakteristike: 7.1 i 5.1 surround zvuk sa pass through mogućnostima preko HDMI
    Audio reprodukcija visoke rezolucije do 24-bit/192kHz preko HDMI i USB
    Upsample visoke rezolucije do 24-bit/192hHz preko USB
  • Skladišni prostor: 16GB
  • Wireless: 802.11ac 2×2 MIMO 2.4 GHz i 5 GHz Wi-Fi
    Bluetooth 4.1/BLE
  • Portovi: Gigabit Ethernet
    HDMI 2.0
    Dva USB 3.0 (Type A)2
    Micro-USB 2.0
    MicroSD slot (podržava 128GB kartice)
    IR Receiver (kompatibilan sa Logitech Harmony)
  • Igračke karakteristike: NVIDIA GRID striming servis / NVIDIA GameStream™
  • Težina i dimenzije: 654 g / visina, širina, dužina – 130mm, 210mm, 25mm
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top