Mobile

NA LICU MESTA: E3 2015 Electronic Arts konferencija: Mass Effect, NFS, Pele i puno Star Wars

Stvari na E3 sajmu se polako ubacuju u drugu brzinu većim brojem zakazanih konferencija. Nakon jučerašnjeg uvodnog Nintendovog događaja kao i Bethesdine konferencije, u toku zvaničnog prvog dana E3-a smo prisustvovali na nekoliko veoma važnih događaja – Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft i Sony press konferencijama.  Prva na našem rasporedu je konferencija kompanije Electronic Arts.

RESIZE_20150615_121712_result

Electronic Artsovo izlaganje je počelo je trejlerom za Mass Effect Andromeda, čime smo odagnali sve sumnje da li ćemo, ili ne, uskoro moći da odigramo nove avanture u svetu Mass Effecta. Mada, nije da je neko pomislio da se Mass Effect neće vratiti na velika vrata u jednom trenutku.

Novi Need for Speed je takođe “reboot” i zove se samo Need for Speed. Frostbite engine je izgleda kao stvoren za igru ovog tipa jer modeli vozila izgledaju fenomenalno i mogu da se porede sa simulacijama poput Gran Turisma ili Forze. Naravno, Need for Speed nema nikakve veze sa simulacijom. Speed, Style, Build, Crew and Outlaw su ključne reči za Need for Speed. Brzina, stil vožnje, budženje i dorađivanje vozila, ekipa sa kojom ćete se takmičiti ili voziti protiv kao i policija koja će vas sve vreme juriti. Novi Need for Speed stiže početkom novembra u čitavom svetu i to za sve platfomre nove generacije. Nakon video demonstracije imali smo prilike da pogledamo kako izgleda “budženje” automobila i sve izgleda dosta dobro, vajb Underground Need for Speeda je tu, vozila izgledaju brutalno, a kako će sve izgledati u finalnoj verziji moći ćemo da ocenimo nakon što probamo novi Need for Speed na specijalnom sastanku sa EA u petak.

RESIZE_DSC_0076_result

Potom smo saznali da će se Knights of the Fallen Empire, nova “masivna” ekspanzija za Star Wars The old Republic pojaviti u oktobru.  Naredni naslov, Unravel, predstavlja prvu igru iz indie grupe koju Electronic Arts želi da progura među igrače. Unravel je platformska akcija u kojoj Jarni, glavni junak, želi da poveže sve važne događaje iz života putem crvenog konca od kojeg je i sam napravljen. Igru pravi mali studio iz Švedske. Naslov, makar u videu koji smo videli, najviše podseća na Little Big Planet, koji mu je zasigurno bio inspiracija. Kako će izgledati sam gejmplej i osećaj igranja, ostaje da se vidi.

Plants vs Zombies Garden Warfare 2 stiže za sve fanove prvog dela igre. Ekipa developera koja radi na razvoju igre došla je na scenu EA konferencije u Los Angelesu kako bi nam prikazala prvi uživo demo igre PvZ GW2.  Čak osam novih klasa ubačeno je u nastavak igre, svaka sa svojim unikatnim sposobnostima.  Jedan od njih je Imp, najmanji i verovatno najluđi zombi, ujdno i najbrži koji ima mogućnost duplog skoka – ko je rekao scout iz TF2? SuperBrainz je supermen, samo bez mozga i u zombi varijanti (ko li mu je dao ime?) koji baca magije u Street Fighter maniru. CaptainDeathbeard ima jako naoružanje i može da se pretvori u bure koje eksplodira. Gejmplej je manje-više identičan kao u kecu – pomalo haotičan, kartunolik i ne tako jednostavan za kapiranje onima koji su početnici u žanru. Svakako se čini da Garden Warfare 2 neće biti igra koja će ostvariti preveliki uspeh i posebno se dopasti onima koji nisu igrali keca.

RESIZE_20150615_131928_result

Najveći novitet u dvojci je solo igranje, mogućnost da igrate svaki mod igre protiv računarski vođenih timova, što je bio jedan od najvećih zahteva igrača širom sveta. Svi postojeći igrači u Garden Warfare moći će da prebace svoje likove u Garden Warfare 2 i na taj način nastave igru u novom ruhu. Proleće 2016 je datum kada će se igra pojaviti u prodaji. Svi noviteti će biti ubačeni vremenom i biće u potpunosti besplatni.

EA Sports je odlučio da iznova pokrene NBA franšizu, tako da ćemo uskoro biti u prilici da isprobamo NBA Live 2016, kako bi 2K Games iznova imao konkurenciju na polju sportske igre sa temom košarke. Najveći novitet je, kako kažu dizajneri, velika sloboda pokreta i odluke toga kada ćete da šutirate, izvodite dribling ili dodavanje. Naravno, već smo dovoljno iskusni da ne padnemo na ovakvo obećanje pre nego što igru isprobamo sami i ocenimo ima li u njoj kvaliteta koji bi sklonio NBA 2K sa trona na kojem se nalazi još pre nego što je EA Sports prestao da izdaje NBA Live.

RESIZE_DSC_0067_result

Verovatno najbolji igrač fudbala ikada, Pele, pridružio se EA konferenciji i na sceni ispričao nekoliko doživljaja iz svoje bogate fudbalske karijere pre nego što smo saznali sve novitete koje će FIFA 16 doneti u sebi, među  kojima je najveće ovacije naravno doživela ponovna objava da će FIFA 16 doneti, po prvi put, ženske fudbalske timove u igru.  Za kompletnu listu noviteta pogledajte naš video sa EA konferencije.

Mirror’s Edge, jedna od igara koja je donela najveće iznenađenje na gejming sceni kada se pojavila, konačno će dobiti svoj nastavak koji po svemu izgleda dosta slično kao kec, osim što je grafika naravno, u mnogome unapređena, iako na prvu loptu deluje kao da Mirror’s Edge Catalyst, kako se nastavak zvanično zove, izgleda potpuno identično kao prvi deo igre, star sada već više od 5 godina. Najveća razlika je to što u igri nema nivoa niti bilo kakvog učitavanja kada se igra jednom učita, a sve drugo je dobro poznato – trčite, skačete, bijete se sa protivnicima koji su mahom pripadnici zlih korporacija koje kontrolišu svet i trudite se da iznova vratite privatnost u živote kako vas kao glavnog junaka tako i svih drugih žitelja na planeti.. Igra stiže u februaru naredne godine, da iznova zadovolji sve zahteve ljubitelja parkura.  Da li igra ima dobar stari vajb, znaćemo već nakon što igru isprobamo već drugog dana E3 sajma.

RESIZE_DSC_0084_resultNaravno, glavna zvezda konferencije je Star Wars Battlefront, kreiran od strane DICE ekipe u Švedskoj, korišćenjem njihovog dobro poznatog Frostbite enginea. Dizajneri kažu da su u velikoj meri imali pomoć od LucasArts ekipe, ne samo po pitanju glumaca već i po pitanju čitave Star Wars priče, događaja, dešavanja i kulture. Pored 1na1 borbe i split screen multiplayera, igra naravno ima i singleplayer kampanju kao i razvijeni multiplayer za velike, 8na8 timove. Po prvi put smo imali prilike da vidimo gameplay, “uhvaćen” na PlayStation 4 konzoli i to upravo u multiplayer okršaju u kojem jedan tim mora da isprati AT-T walkere i odbrani ih od napada, dok se drugi trudi da ih, naravno, uništi.  Potpuno očekivano, Battlefront u velikoj meri izgleda kao Battlefield smešten u Star Wars engine što naravno samo po sebi nije loša stvar. Šta više, svi fanovi Battlefielda će se ovde osećati kao kod kuće. Igranje je moguće kako u prvom tako i u trećem licu a pored upravljanja likovima moguće je uskočiti u mnogobrojne dobro poznate letelice i druga prevozna sredstva iz Star Wars univerzuma i na taj način pomoći svom timu. Očekivano, pored igranja u vidu “običnih” vojnika ili vozeći letelice, igrači će imati prilike da kontrolišu i neke od glavnih junaka Star Wars serijala, da, čak i Luk Skajvokera i Dart Vejdera.

Nakon ove kratke gameplay demonstracije, EA konferencija je i zvanično završena, a nama ostaje da većinu najavljenih igara isprobamo na E3 sajmu. Javljamo utiske!

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top