PC

Linux igara na Steamu ima preko 1300, a biće ih još više dolaskom SteamMachines

Steam-for-Linux

Valve je objavio da Linux igara na Steam sistemu distribucije igara ima preko 1300. Ovaj broj možda ne izgleda preveliki ali treba imati u vidu da je pre manje od dve godine Steam uopšte ubacio podršku za Linux. Ukoliko vas zanima koliko igara ima za PC, cifra je 5877, što znači da praktično četvrtina naslova podržava i Linux. Pre samo nekoliko meseci odnos je bio 1:5 tako da ovaj OS svakako dobija na popularnosti.

Ujedno, Valve planira da lansira Steam mašine već u novembru (odnosno oktobru za one koji su ih već kupili) koje pokreće Linux distribucija specijalno razvijena za ove računare pod imenom SteamOS, što bi trebalo da poveća broj Linux igara. Za sada nije sigurno da li će Steam Machines biti uspešan proizvod ili ne, pa će biti potrebno sačekati lansiranje i pratiti rezultate.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top