PC

Stiže nova igra za MS-DOS

Retro City Rampage

Da, dobro ste pročitali, operativni sistem koji je izdat 1981 godine i koji se uveliko ne koristi (makar ne u formi u kojoj se koristio do pre otprilike 20 godina) dobija novu igru. U pitanju je Retro City Rampage 486, port igre Retro City Rampage DX – koji u sebi sadrži i mod sa pričom, arkadne izazove ali i mogućnost da samostalno šetate mapama. Hardverski zahtevi nisu mali – Intel 486, 3,7MB slobodnog prostora na hard disku i 4 megabajta radne memorije.

U slučaju da već posedujete Retro City Rampage, verziju 486 možete da dobijete potpuno besplatno, a MS DOS nije zapravo prva “čudna” platforma za koju su tvorci igre, Vblank, portovali ovaj naslov. Još 2013 izdata je prototip verzija za NES, što je zapravo za programere bio poseban izazov imajući u vidu da NES poseduje samo 10 kilobajta RAM memorije i 32 kilobajta programskog ROMa.

Za sada nije poznato kada će Retro City Rampage zapravo biti izdat, ali ćete to prvi saznati upravo na ovom mestu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top