Vesti

HALO 5 najuspešniji deo franšize po lansiranju

Iako neki fanovi nisu baš najbolje dočekali vest da će 343 Industries preuzeti razvoj HALO franšize kada je Bungie otišao da radi na Destinyju, izgleda da su ipak njihove zebnje bile bez osnova, jer se ispostavilo da je HALO 5: Guardians opravdao očekivanja.

Ovo je takođe dovelo i do toga da se u prvoj nedelji na tržištu prodaja igre i hardvera povezanog sa HALO proceni na preko 400 miliona dolara, što čini peticu najvećim lansiranjem bilo koje HALO igre do sada.

Ova cifra dovela je do ukupnog prometa od 5 milijardi dolara za franšizu kao takvu. Halo 4, igra na kojoj je takođe radio 343 Industries je na drugom mestu sa 300 miliona dolara u prvoj nedelji kada je igra lansirana za Xbox 360 pre tri godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top