Opisi

REVIEW: Franchise Hockey Manager 2

This review is also available in English – Click here!

Godinama smo (nas par desetina u Srbiji) patili za kvalitetnim hokejaškim menadžerom, a onda smo u godinu dana dobili tri odlične igre koje se bave ovim sportom. Najnovija je ujedno i najbolja, a sada ćemo vam objasniti i zašto. Ekipa iz Out of the Park Developmenta već godinama, u određenim krugovima (najviše u Americi), važi za tvorce najbolje menadžerske simulacije. Ne, nije u pitanju sjajni Football Manager, nego Out of the Park Baseball. Prošle godine su odlučili da se okušaju u još jednom sportu koji na našim prostorima nije naročito popularan i opet su uspeli da naprave vrh igru. Franchise Hockey Manager 2014 je imao dubinu, zaraznost i ono nešto što super igre imaju, a niko ne zna šta je. Ali je imao i mnoge dečije bolesti…

Franchise Hockey Manager 2 ispravlja gomilu tih bolesti, zadržava sve što je prethodni deo činilo kultnim hitom i izlazi na ledenu ploču spreman da oduševi sve ljubitelje hokeja i menadžerskih simulacija. Već prvo paljenje igre nas je strefilo poput neočekivanog bodičeka – za razliku od prošlogodišnjeg amaterskog izgleda interfejsa, ovoga puta pred nama je upeglana, profesionalnija verzija koja podseća na OOTP Baseball. Iako je potreban kraći period privikavanja, svako ko je iole iskusan u menadžerskim simulacijama će i pre prve utakmice potpuno kontrolisati sve aspekte svog hokejaškog kluba iz jedne od mnogih svetskih liga.

ss_68bb1d4f023ab5ff881a85ad56cd7d59cf052b2f

Tradicionalno smo se bacili na vođenje Pingvina iz Picburga od mnogih plejof razočarenja kojima su skloni u poslednjih par godina, do prave hokejaške dinastije koja nekoliko godina za redom osvaja kup lorda Stenlija. Prvi korak je bilo rešavanje budžeta ekipe, odnosno zahvaljivanje nekolicini igrača koji su već isluženi, a koštaju previše, kao i dovođenje mladih, a talentovanih momaka koji će biti prava podrška Krozbiju i Malkinu. Srećom, to nije bilo lako kao u prošloj verziji (mada je i dalje lakše nego u stvarnosti), pa su nas željeni trejdovi koštali mnogo pikova sa buduća dva drafta. Pritom, nismo uspeli da zavučemo kosku Edmontonu i maznemo im Konora MekDejvida.

Konačno zadovoljni sastavom prvog tima i donekle stanjem na farmi u Vilkis-Beru protutnjali smo kroz pripremni period, postavili sve moguće taktike i treninge – što uopšte nije bio lak posao, pošto opcija ima zaista mnogo, pa i dalje nismo baš 100% sigurni da sve radimo kako bi trebalo, ali nije lako biti mlad menadžer na tako važnoj poziciji…

ss_47038d9e3b88a6a6ae565eb8bca3e856ba6d42da

I… Došlo je vreme za prvu NHL utakmicu. Prvo malo razočarenje je izgled same utakmice, koji ipak nešto više podseća na prošlogodišnji FHM, nego na OOTPB, odnosno blago zaostaje za prezentacijom u kojoj smo do tada uživali. Ipak, iako vizuelni nivo nije vrhunski, prikaz utakmica nam pruža sve željene informacije na pravi način i daje dovoljno prostora da reagujemo na dešavanja sa leda mnoštvom ponuđenih opcija. Legendarna zaraznost teksta koji opisuje šta se dešava na terenu, koja nas drži prikovanim za monitore još od Championship Managera, ni ovde nije zakazala, pa smo sa uživanjem odigrali prvu i još mnogo utakmica.

OOTP ekipa vredno, iz dana u dan, radi na sitnijim ispravkama i peglanju bagova, kojih još uvek ima. Iako nismo naleteli ni na šta što bi moglo da upropasti započetu karijeru, dešavalo nam se da izletimo iz igre i moramo da nastavljamo od snimljene pozicije. Te sitne boljke su i najveća mana igre, ali, očekujemo da one najkrupnije uskoro budu potpuno izbačene.

fhm02

Sve što smo, nakon oduševljenja FHM14-icom, očekivali se ostvarilo, pa možda i više od toga. FHM 2 je najbolji hokejaški menadžer ikad (u ljutoj konkurenciji!), a ima još prostora da napreduje. Avaj, mnogi čitaoci ovih redova, koji nisu fanovi hokeja, sada verovatno klimaju glavom u neverici i misle „Šta sve ovi ludaci iz Pleja neće odigrati?“, ali kada bi samo probali Franchise Hockey Manager 2, sva je prilika da bi nam se pridružili na zagrejanoj klupi/svečanoj loži neke od legendarnih NHL franšiza.

 

Autor: Luka Zlatić

Franchise Hockey Manager 2

0

Za:

  • Gomila poboljšanja u odnosu na prošlu verziju
  • Funkcionalan i lep interfejs, brzina i složenost

Protiv:

  • Trejdovi i dalje umeju da budu nerealni
  • Sitniji bagovi
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top