Vesti

Konami zabranio Hideo Kojimi da prisustvuje Game Awards 2015

Saga između Konamia i Hidea Kojime je verovatno svima dosadila, ali se i bez obzira na to nastavlja.

Naime japanski izdavač igara je zabranio poznatom game dizajneru da prisustvuje ceremoniji Game Awards 2015 na kojoj je inače njegova igra Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain dobila i nagradu za najbolju akcionu avanturu godine.

Nagradu je umesto Hidea primio glumac Kiefer Sutherland, koji je pozajmio glas za Snake-a u igri. Posle dodele nagrade, Geoff Keighley koji je vodio program je saopštio da je Konami preko advokata zabranio Kojimi da prisustvuje manifestaciji i primi nagradu, pošto još uvek nije istekao ugovor koji ima sa Konamijem.

Kako smo već pisali, Kojima čije je ime uklonjeno sa svih reklamnih obeležja MGS5 nakon neslaganja sa Konamijem, održao je i oproštajno okupljanje kolega u Konamiju oktobra ove godine. Konami je tada demantovao da je Kojima otpušten, iako su se čak i slike sa ovog događaja pojavile na Twitteru.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top