Vesti

25 godina Blizzard-a

Nekadašnji Silicon & Synapse, sada poznatiji kao Blizzard, upravo je proslavio 25. rođendan. Osnovan 8. februara 1991. godine od strane tri prijatelja, studio je tokom svog postojanja definisao industriju video igara, konstantno postavljajući nove standarde.

Veliki put studija je počeo igrama Lost Vikings i Blackthorne, a 1994. su izdali igru koja je bila najzaslužnija za njihovu slavu – Warcraft: Orcs & Humans. Danas, Blizzard znamo upravo po Warcraft igrama, ali ništa manje važni nisu ni Starcraft ni Diablo serijali. Blizzard se menjao s godinama, uspešno su ušli i zavladali MMO tržištem, a sa igrama Hearthstone i Heroes of The Storm više nego uspešno krstare free to play vodama.

Danas, Blizzard je velika korporacija čije su igre instalirane na milionima kompjutera i konzola širom sveta. Imaju jednu od najvećih konvencija, Blizzcon, i vrlo pasioniranu armiju fanova. Voleli ih ili ne, ovo je studio koji je za četvrt veka ostavio veliki trag u svetu video igara kao što i sami prikazuju u kratkom videu kojim su proslavili ovaj jubilej.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top