Opisi

REVIEW: Assassin’s Creed Chronicles: India

This review is also available in English – Click here!

Drugi deo asasinskih hronika stiže nam posle novogodišnjih praznika, na vreme da popuni prazninu do novog AC naslova. Veliki broj igrača pošteno je naribao Ubisoft u protekle dve godine. Naravno, svemu tome su doprineli bagoviti Unity i totalno bezlični Syndicate. Poučeni razvojem situacije, iz Ubija su odlučili da ove godine ipak ne izdaju novi AC main naslov. Umesto toga dobićemo preostale dve hronike.

india6

Šta je novo u Indiji poredeći je sa Kinom? Suštinski ništa. U ulozi smo asasina koji operiše u Indiji sredinom devetnaestog veka i pokušava da se domogne određenog artefakta, dok se istovremeno bori da sačuva svoju princezu. Da u naslovu ne stoji AC, rekli bismo da igramo Aladina. U suštini ovaj 2D (dobro de, 2.5 D) platformer je odličan u onom što radi. Većinu vremena ćete izbegavati direktan konflikt sa neprijateljima, mada kada jednom uđete u borbu nećete biti inferiorni u odnosu na njih. Kako igra bude odmicala, protivnici su jači ali se i lepeza asasinskih skilova i oružja proširuje. Kontrole su malo diskutabilne, ali ako ste igrali bilo koji platformer na PC-u brzo ćete se navići. Borba je fluidna, animacije tečne, a boje su kao da ste na Goa Trance festivalu. To šarenilo je toliko intezivno da autorima možemo da čestitamo na verno prenesenoj atmosferi Indije devetnaestog veka. Palate, bašte, odeća, sve je tako lepo i verno preneseno, prosto čovek poželi da otputuje u Indiju na odmor.

india2

Ipak, posle određenog vremena, shvatate da igra počinje da pati od repetitivnosti. Sva sreća da nije preterano dugačka pa to ne utiče mnogo na kompletan utisak. U odnosu na Kinu, ovo je napredak u tehničkom smislu, mada se nastavlja trend otuđenja od pravih asasinskih vrednosti. Kada je reč o gameplay-u, on ne može da se meri sa stvarima viđenim u “Mark of the Ninja” ali to nećemo uzeti za zlo. Šta reći za kraj? Ispoštujte franšizu i odvojite nekoliko sati za ovo, ali nemojte se preterano nadati da je Indija nešto što može posrnuli serijal da vrati na stare staze slave.

 

Autor: Borislav Lalović

Assassin's Creed Chronicles: India

0

Za:

  • Šareno
  • Dopadljiva muzika

Protiv:

  • Predvidljiva i plitka priča
  • Drugi deo “Hronika” koji ne donosi puno toga novog
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top