Vesti

Srećan 20. rođendan, Resident Evil!

Pre tačno dvadeset godina, jako davne 1996. godine, prva Resident Evil igra je ugledala svetlost dana na našim konzolama. Prvi put smo zakoračili u legendarnu kuću straha, gutali knedle pred svakim skretanjem u mračnim hodnicima, palili svetlo i skidali slušalice sa ušiju kada god bismo čuli neki od užasavajućih zvukova zombija. Serijal je za ove dve decenije prešao dug put, potrošilo se nebrojeno rolni za pisaću mašinu i smućkalo još više kombinacija lekovitih travki, sreli likovi koje nećemo zaboraviti i videli užasi koji nas i danas progone.

Od te 1996. godine do danas prodato je preko 66 miliona primeraka Resident Evil igara, videli smo nekoliko filmova u kojima je glumila naša Mila Jovović, skupljali smo figure, postere, uskoro ćemo RE nositi i kao parfem. A sve je počelo od jedne male cheesy horor igre na ”nekom tamo” Playstationu 1.

Iako je serijal posustajao kvalitetom, izgurao je dvadeset godina i zabavio milione igrača. Srećan rođendan, Resident Evil, nemoj nikada da se menjaš!

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top