PC

Everybody’s Gone to The Rapture dolazi na PC

Krajem prošlog leta imali smo priliku da isprobamo Everybody’s Gone to The Rapture, PS4 ekskluzivnu ”walking simulator” avanturu koja nas nije baš oborila s nogu, ali je bila vrlo zanimljivo iskustvo. Ono što je ljubitelje avantura u našoj redakciji razočaralo je upravo ta ekskluzivnost za Playstation platformu. Posle nekoliko dana nagađanja, nakon što je bilo pomenuto postojanje igre u AMD drajverima, potvrđeno je da će Rapture dobiti PC verziju.

Igra neće pretrpeti naročito velike promene u tranziciji na PC, čak ni sa grafičke strane jer i na PS4 gura hardver do maksimuma. Ali, ono što iz studija The Chinese Room obećavaju je da ćemo moći da ugasimo fps lock (koji je inače na 30fps) i da igramo u 60fps, a biće podržan veliki broj rezolucija sve do 4K. S druge strane, studio radi na nekim sitnijim promenama igre kako bi unapredili iskustvo za ljude podložne mučnini od kretanja (motion sickness), vizuelni znaci za osobe slabijeg sluha, kao i kontrolnu šemu za slabo pokretljive osobe. Igra već ima punu kompatibilnost sa tastaturom i mišem, kao i svim popularnim kontrolerima, pa je studiju veoma važno da sa svakom kontrolerskom konfiguracijom bude igriva.

Everybody’s Gone to The Rapture za sada nema naznačen datum izlaska, ali ne verujemo da ćemo morati dugo da čekamo igru ako je suditi po čestim dodacima za drajvere od proizvođača grafičkih kartica.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top