PLAY! ; PLAY! Zine

Fallout: New Vegas za manje od 20 minuta

Fallout: New Vegas je ogromna igra, zar ne? Za prolaz kroz istu je potrebno više desetina sati, zar ne? Možda, ali ako se zovete KungKobra onda ćete igru preći u svega dvadeset minuta.

Ovaj speedrunner duže vreme obara rekorde brzog prelaženja Fallout igara, a svoj prošlogodišnji rekord od 20 minuta i 47 sekundi je upravo uspeo da obori. Za njegov novi poduhvat u New Vegas-u mu je bilo potrebno 19 minuta i 48 sekundi, praktično čitav minut manje nego pre nekoliko meseci kada je postavio prethodni rekord. Ovaj speedrun kroz igru spada u Any% kategoriju kada je potrebno samo preći igru, a KungKobra smatra da je moguće još brže završiti New Vegas.

Ukoliko vas zanimaju detaljna objašnjenja metoda i tehnika kojima se igra ovako brzo prelazi, KungKobra je okačio dokument online, objašnjavajući da se služio trikovima poput čestog učitavanja radi preskakanja dijaloga. Takođe, koristio se trikom sa snimanjem pozicije u momentu kada je njegov lik u igri povredio noge i, umesto smanjenja brzine, igra mu je u stvari povećavala brzinu kretanja. Zaista impresivan prolaz kroz igru za koji ne sumnjamo da je bilo potrebno više stotina sati za uvežbavanje.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!