PLAY! ; PLAY! Zine

Microsoft gasi proizvodnju Xbox 360 konzole

Deset godina od izlaska Xbox 360, Microsoft je objavio da obustavljaju proizvodnju ove konzole tako da upravo vidimo kraj jedne velike ere za ovu korporaciju.

Objava dolazi od predstavnika Xbox divizije, Fila Spensera, koji se u blog postu na zvaničnom Xbox sajtu zahvalio fanovima na deceniji podrške i sugestija kojima se vremenom unapređivala platforma. Proizvodnja konzole je tako ugašena, ali Microsoft obećava da to neznači i prestanak podrške, tako da će i dalje funkcionisati svi servisi poput Xbox Live, nastaviće se mesečni Games With Gold programi sa besplatnim igrama, kao i prodaja igara i dodatak. Na kraju krajeva, sve više Xbox 360 igara postaje igrivo na Xbox One, tako da ćete u jednom trenutku moći gotovo sve igre koje već imati zaigrati na novoj konzoli.

Spenser je na kraju zaključio najavom da Microsoft za ovu godinu ima velike planove za Xbox One i Windows 10, a nama ostaje da se pozdravimo sa belom ili crnom kutijom koja nam je sve ove godine stajala ispod/pored televizora i pružila nebrojene sate zabave.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!