PLAY! ; PLAY! Zine

Programeri otkazanog Metal Gear Solid remake-a najavili novi MGS VR projekat

Sećate li se Shadow Moses, remake Metal Gear Solid-a koji su fanovi stvorili? Ona prerada koja je zaista divno delovala, ali smo znali da će je Konami na kraju zabraniti. Sada ista ekipa programera ima na umu novi poduhvat – još jedan MGS projekat.

The Fan Legacy: Metal Gear Solid je „first-person“iskustvo virtuelne stvarnosti koje će igračima omogućiti virtuelni obliazak lokacija koje su inspirisane nekim od najpoznatijih mesta u MGS serijalu. Kako kažu, projekat je „poklon od fanova, ali takođe upućen fanovima, koji deli zajedničku privrženost iskonskoj franšizi“. Projekat je takođe podržan od strane David Hayter-a, samog Solid Snake-a. Međutim, koji je njegov obim učestvovanja i dalje nije poznat.

Kreatori novog remake-a se nadaju da će ovaj put izbeći zabranu Konami-a ukazivajući na činjenicu da je u pitanju neprofitabilni poduhvat. Svakako, ne bi nas iznenadilo da zabrana na kraju i dođe jer je MGS ipak njihova kreacija. Ukoliko preživi do sledećeg meseca, nova prerada će biti besplatna za preuzimanje.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!