Opisi

REVIEW: Mortal Kombat XL

This review is also available in English – Click here!

Šta je ovo? Jedva godinu dana od poslednjeg Mortal Kombata, stigao nam je još jedan? Ubacili smo disk u Playstation 4 i već na glavnom ekranu usetili smo snažan deja vu. Razlog tome je vrlo jednostavan – ovo je ista igra koju smo igrali prošle godine. XL u nazivu ne znači 40, kao što je prošle godine X značio 10, već mala igra rečima (slovima?) da je igra veća nego ikada. I to je to, kraj recenzije, možete okrenuti stranu… Šalimo se, naravno.

mkxl6

Najočiglednija razlika između ovog i originalnog izdanja igre je broj likova. Od osnovnih 26, tj. 27 ako imate preorder bonus, Goroa, broj boraca se popeo na impozantnih 33. Igra je tokom poslednjih godinu dana imala dve Kombat pack ekspanzije sa po četiri lika i toliko kozmetičkih DLC-ova da ne znamo kako Ed Boon i drugari ne crvene od srama (verovatnije je da plivaju u parama). XL sve to lepo pakuje na jedan blu-ray disk, bez potrebe da nešto posebno downloadujete ili daleko bilo kupujete sve ovo odvojeno i potrošite mnogo više novca nego za samu igru.

mkxl1

Od starih znanaca tu su zavodljiva Tanya koje se sećamo iz MK4 i pijani sensei Bo’ Rai Cho. Tremor se pridužuje nindžama kao pokretni generator zemljotresa i lik koji je još davnih dana trebalo da postane ravnopravni borac u igri, ali studio nikako nije nalazio zgodan momenat da ga ubaci sve do sada. Kiborzi Cyrax, Sektor, Smoke i Cyber Sub-Zero su se vratili u vidu robota Triborga čije su varijacije u stvari stilovi pomenutih robota koje znamo iz brojnih prethodnih igara serijala. Zašto Tri ako ga čini četvoro (Quad), nemamo ni najblažu ideju.

mkxl5

Ostatak novajlija su licencirani likovi iz filmova. Ako vas je oduševio Fredi Kruger u MK9, sada ćete verovatno pasti sa stolice od sreće jer su u igri Alien, Predator, Jason Vorhees i Leatherface. U pravom MK maniru – isključivo likovi iz horor filmova. I zaista se dobro uklapaju sa ostatkom šarene fajterske ekipe, nešto u šta smo bili vrlo sumnjičavi čim je NetherRealm počeo da najavljuje DLC pakete. Svaki naravno ima po tri varijacije, ali nema alternativne skinove, tačnije nijedan od osmoro DLC likova ih nema što ne smeta, ali je propuštena prilika.

mkxl7

Mortal Kombat XL je i dalje ona ista dobra tabačina koju smo igrali prošle godine, bez drastičnih promena sem pomenutih novih likova i kozmetike, naravno patchovana svim zakrpama koje su izašle u poslednjih godinu dana. U suštini, ono što se nekada naziva ‘’GOTY edition’’ ili ‘’Complete’’, pardon, ‘’Komplete’’. Logično, ovo je paket ciljan na igrače koji još nisu nabavili MKX, dok aktivnim igračima čini preveliki izdatak (srećom, moguće je kupiti upgrade po duplo nižoj ceni) i besmislena je kupovina svakome ko je redovno kupovao nove likove. MKX i u ovom XL izdanju zaslužuje naše preporuke jer je i dalje odličan paket koji će vam pružiti desetine sati brutalne zabave, ali samo na konzolama jer je NetherRealm potpuno zapostavio PC. Naime, PC verzija MKX se vodi kao ‘’ne postoji’’ jer je studio zvanično digao ruke od pružanja podrške ovom izdanju igre i samim tim drugi paket likova ni patch za netcode nisu videli svetlost dana na Steam-u.

 

Autor: Bojan Jovanović

Mortal Kombat XL

8.5

85

8.5/10

Za:

  • Poboljšan netcode
  • Likovi iz poznatih filmova

Protiv:

  • Sem likova, ništa zaista novo
  • Zapostavljena PC verzija
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top