PLAY! ; PLAY! Zine

Ubisoftova igra 1666 i dalje u limbu

Da li vam je poznato ime Patrice Désilets? Ovaj gospodin je bio jedan od glavnih dizajnera zaslužnih za prvi Assassin’s Creed. Tri godine nakon izlaska prvog AC-a, napustio je Ubisoft i prešao u THQ gde je razvijao igru 1666: Amsterdam.

THQ se nažalost neslavno zatvorio i sve igre su rasprodate brojnim izdavačima. Ubisoft je tada nabavio licencu za Patrice-ovu igru 1666, ali rad na njoj nikada nije nastavljen. Patrice Désilets je sada u studiju Panache Digital Games čiji je i osnivač. A šta se dešava sa njegovim nekadašnjim projektom? Izgleda da i dalje živi, jer je Ubisoft obnovio prava na taj naziv.

Dokument ispod je trademark klase 9 što je oznaka za video igre. Naravno, ovo ne mora da znači ništa više od čuvanja prava na naziv i blokiranja njenog nekadašnjeg dizajnera da prigrabi licencu nazad, ali je vrlo zanimljivo da Ubisoft od početka ove godine obnavlja autorska prava na igre koje su jako dugo u nekoj vrsti limba gde se ne zna da li se uopšte radi na njima. Ostaje da čekamo njihovu konferenciju na E3 sajmu i vidimo da li zaista imaju planove za sve ove igre.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!