PLAY! ; PLAY! Zine

Obsidian potvrdio da radi na Pillars of Eternity 2

Ovih dana se u Krakovu održava Digital Dragons 2016  konferencija gejming developera, gde je između ostalih prisutan i Feargus Urquhart, jedan od developera legendarnih RPG igara (poput Fallout serijala, Planescape Tormenta i Icewind Dale) i izvršni direktor Obsidian Entertainmenta. On je kroz razgovor sa novinarom portala Gamepressure otkrio par zanimljivosti vezanih za sadašnjost i budućnost Obsidiana.

Svakako glavna  novina koju smo čuli jeste potvrda da se radi na nastavku njihovog Kickstarter prvenca, old-skul RPG-a Pillars of Eternity, jednog od pionira Kickstarter RPG renesanse čija je Kickstarter kampanja prikupila skoro 4 miliona dolara. Kampanja je organizovana septembra 2012. godine, a igra je izašla marta 2015. godine i pokupila mahom pozitivne ocene i kritike i igrača. Naš review igre možete pročitati na ovom linku.

Feargus Urquhart je rekao da će se za Pillars of Eternity 2 najverovatnije vratiti modelu prikupljanja sredstava preko Kickstarter kampanje. Smatra da su publika i njihovi backeri zadovoljni onim što je Obsidian isporučio sa prvom igrom, i da će im dati podršku i u kampanji za nastavak. Kako je rekao, Pillars of Eternity 2 još uvek nije “zvanično” najavljen, ali da bi bilo glupo sa njegove strane da kaže da ne rade na nastavku, a da ćemo više detalja imati kada budu krenuli sa Kickstarter kampanjom, bez informacije kada bi to moglo da se desi.

Osim Eternity dvojke, Urquhart je potvrdio još jedan “tajni” projekat na kome trenutno manja ekipa u okviru studija radi, na čelu sa Tim Cainom (idejni tvorac Fallouta, Arcanuma i Vampire Masquerade Bloodlines), ali nije komentarisao o čemu se tačno radi, tako da možemo samo da nagađamo, a možda ima veze i sa ovom vešću iz oktobra prošle godine.

Od ostalih aktivnih projekata, Obsidian trenutno radi na kartičnoj igri Pathfinder Adventures (pathfinder.obsidian.net) kao i na novom rpgu u saradnji sa Paradoxom, pod imenom Tyranny (www.tyrannygame.com).

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!