Vesti

SEGA razmišlja o remasteru Shenmue igara

Shenmue 3

Od kako je najavljen Shenmue 3, očekivano, poraslo je interesovanje za prethodne dve igre iz ovog kultnog serijala. Međutim, nije toliko lako zaigrati ih jer su originalno bila izdanja za konzolu Dreamcast, dok je Shenmue 2 imao verziju i za originalni Xbox.

Ukoliko nemate pri ruci neku od ovih konzola koje su stare skoro 20 godina, a niste ni raspoloženi da jurite polovne primerke po malim oglasima, SEGA ima rešenje problema – remaster. Na kraju krajeva, remasterovanje igara je sada jako popularno, a naročito bi odgovarajuća za ovakav ”tretman” bila igra koja nosi titulu kultnog hita.

Ipak, to nije toliko jednostavan proces čak ni za giganta kao što je SEGA. Remasterovane igre moraju da zadovolje ne tako niske kriterijume, a tu su i problemi oko obezbeđivanja licenci. Ali, definitivno žele da donesu Shenmue na aktuelnu konzolnu generaciju, kao što je pomenuto u videu.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top