PLAY! ; PLAY! Zine

Total War: Warhammer najbrže prodavana Total War igra u istoriji

Polako se završava prva nedelja od izlaska najnovije iteracije legendarnog serijala poteznih strategija Total War, ovoga puta po prvi put u serijalu smeštena u neistorijsko okruženje, odnosno u popularni fantazijski svet Warhammera. Osim što je igra po prvi put u istoriji smeštena u fantazijsko okruženje, svega par dana nakon izlaska dobila je još jedan “istorijski” epitet – ovo je najbrže prodavana Total War igra ikada. Od 24. maja, kada se pojavila, pa do danas, igra je prodata u preko pola miliona primeraka, a igru na Steamu u svakom trenutku igra preko 100 000 ljudi.

Sega i Creative Assembly zadovoljno trljaju ruke ovakvim razvojem događaja, a sudeći po prvim reakcijama igrača, to su i zaslužili. Ovo je prva Total War igra posle jako dugog perioda koje je već u prvoj “launch” varijanti izašla u igrivom i gotovo potpuno ispeglanom stanju, pogotovo ako se setimo fijaska sa Rome 2, kome je trebalo godinu dana patcheva i dlcova da igru dovede u red. Osim tehnički dobre izvedbe, ne treba zaboraviti ni činjenicu da su igrači decenijama čekali na spoj ovih legendarnih franšiza, pa možemo da kažemo da je Total War igra u Warhammer okruženju ispunjenje snova mnogih ljubitelja strategija širom sveta.

Creative Assembly direktor, Tim Heaton, izjavio je da je ovoga puta ceo tim posvetio ogromnu pažnju performansama i stabilnosti igre, i da je u studiju, u dogovoru sa Segom i Workshopom, vladao čvrst dogovor da igra ne dođe do igrača pre nego što ne bude u savršenom stanju, tako da je gotovo cela ova godina posvećena proveri kvaliteta, optimizaciji i lovu na bagove, kako bi igrači dobili “najbolje Warhammer i Total War” iskustvo.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!