PLAY! ; PLAY! Zine

Battleborn dobija mikrotransakcije

Battleborn nema baš najbolji period svog postojanja iako je star svega mesec dana. Objavljen istog meseca kada i Blizzardov gigant Overwatch, Battleborn nije uspevao da zadrži publiku, mada ni nas nije potpuno oduvao s nogu. Potpuno nelogično, Gearbox je odlučio da u igru doda mikrotransakcije (pored sezonske propusnice).

Mikrotransakcije će dolaziti u vidu nove valute Platinum kojom ćete otključavati nove skinove i animacije likova, ali je u planu proširivanje ovoga na kupovinu inventarskog prostora, dodatne loadoute i bustere za iskustvo i keš. Iz studija obećavaju da ništa od ovoga neće uticati na gameplay niti balans igre, a nama deluje kao da je Battleborn sve bliži prelasku u free to play vode.

Gearbox je objavio listu sa cenama platinuma:

  • 1.99$ za 230 Platinum
  • 4.99$ za 700 Platinum
  • 9.99$ za 1625 Platinum
  • 19.99$ za 3500 Platinum
  • 49.99$ ta 9300 Platinum

 

Koliko to vredi u ingame predmetima? Recimo skinovi će koštati 430 platinum, dok će animacije biti 230. Da li će naplaćivanje još stvari dovesti nove igre u Battleborn – sumnjamo. S druge strane, Gearbox ima ozbiljne planove da daje dugoročnu podršku za igru, pa ćemo pored novih likova i mapa videti veliki broj dodataka tokom narednih meseci.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!