PLAY! ; PLAY! Zine

BETA UTISCI: Gang Beasts

Nije stvar u prebijanju već u gnjavljenu

Prvi put sam se susreo sa Gang Beasts na jednom Twitch strimu gde je grupa pro Dota 2 igrača i komentatora u jednoj kući u Švedskoj slobodno vreme između kvalifikacionih mečeva za International tunrir, provodila uz tada prvu verziju ove igre.

Četiri želatinasta humanoidna karaktera u borbi do smrti na najrazličitijim lokacijama proizvodila su toliko smeha i vrištanja, da se već tada videlo da je igra pogodila pravo u centar. Kada sam konačno došao do kopije ove igre, i podelio je sa kolegama, došlo je do iste reakcije. Gang Beasts, sa svojim pompeznim naslovom koji kao da je došao iz nekog filma B produkcije iz osamdesetih je  pravo osveženje.

gang2

U ovoj igri svaki igrač kontroliše jednog, nazovi, borca. Cilj je da, na bilo koji način, izbacite ostale igrače sa mape. Sve je dozvoljeno u sukobu bandi. Vucaranje, cimanje, udaranje glavom nisu baš neki potezi za neku borilačku igru, ali Gang Beasts i ne pretenduje da to bude. Ovo je igra pokvarenih taktika, neprijatnih udaraca, udruživanja tri protiv jedan, bežanja od tuče i ostalih herojskih aktivnosti. A sa druge strane ekrana, na sofi vi i vaši drugari zvučite ovako: “Pusti me! Ne vuci me za dres! Ne..Ne…Ne .. što svi mene…? Ahahaha, magarče, pao si!”

gang1

U Gang Beasts igri imaćete prilike da budete odvratna, odvratna osoba prema vašim protivnicima. Arene na kojima se susreti ovih želatinastih bandita odigravaju, predstavljaju neke od lokacija omraženog Beef Cityja. Ove lokacije su sve ono što smo voleli iz akcionih filmova B produkcije. Borbe na liftovima u pokretu, na panorami u luna parku na obali mora, na dva kamiona u pokretu na auto putu, na konstrukciji za pranje prozora na oblakoderu i ostalim mestima gde se tuče inače dešavaju u normalnom životu.

Da li sam pomenuo i mesaru na aparatu za mlevenje mesa, gde dok se odvija bespoštedna borba između članova suparničkih bandi, padaju viršle i ne dozvoljavaju bilo kakav vid uzimanja tuče za ozbiljno? E pa ima i toga u Beef Cityju.

gang5

Tri brata iz Šefilda, pod imenom Boneloaf Studio, su Gang Beasts započeli kao local multiplayer igru. Pošto je igra postala veoma popularna, istu je pokupio i Double Fine izdavač. Sa dodatnim finansiranjem, igra je dobila i online mod igranja, gde možete pokazati svetu koliko ste samo odvratni i prljavi borac. Ipak, prava stvar ostaje u igranju u lokalu, jer prosto nije to to ako ne možete da se iskezite u lice drugaru koga ste upravo gurnuli u ponor.

 

Autor: Veljko Vuković

Razvojni tim: Boneloaf
Izdavač: Double Finel
Planirani datum izlaska: 2016.
Platforma: PC 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!