PLAY! ; PLAY! Zine

CD Projekt Red je isprobao Nintendo NX i tvrde da je fantastičan

Razvojni studiji su obični prvi koji se dokopaju najnovijih ili još neobjavljenih konzola. Razlog je naravno kako bi optimizovali svoje igre za nove platforme, a upravo je CD Projekt Red u prilici da se igra sa Nintendovom NX konzolom.

Kako je u nedavnom intervjuu izjavio Fabian Mario Döehla, menadžer studija, njihov studio ima već pristup NX konzoli i za sada su oduševljeni istom nazivajući je spektakularnom, ali ipak znatno slabijom od novog Xboxa (nije naglašeno da li se misli na Project Scorpio ili One S). Po njegovim rečima, NX je i pored slabijeg hardvera fantastičan uređaj, a smatra da Nintendo jednostavno nije zainteresovan da napravi uređaj koji bi se takmičio sa Xboxom.

I tu su potpuno u pravu, jer Nintendo je uvek bio kompanija koja će radije napraviti uređaj koji nije najmoćniji na tržištu ali nudi nešto što konkurencija nema, bilo to potpuno novi i neobični kontroleri, njihove legendarne igre ili nešto treće. Nažalost, novu konzolu nisu još uvek otkrili, tako da nam ostaje da verujem CD Projektovcima na reč.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!