PLAY! ; PLAY! Zine

E3 2016: Nove Xbox konzole

Microsoft je na svojoj upravo održanoj E3 konferenciji ponovo potpalio konzolni rat najavom čak dve nove verzije Xbox One konzole i unapređenim kontrolerom koji će imati povećan domet zahvaljujući wi-fi i bluetooth konekcijama.

Project Scorpio je konzola o kojoj smo u poslednje vreme slušali glasine. Nismo zaista imali priliku da vidimo samu konzolu, ali smo saznali šta će sve moći – igranje u nativnoj 4K rezoluciji u 60FPS, podrška za VR, podrška za sve Xbox One igre i periferije i snaga od 6 teraflopsa. Microsoftov cilj je da ova konzola bude najmoćniji takav uređaj ikada napravljen. za sada nisu prikazali konzolu i jedini okvirni datum njenog izlaska je sledeća godina.

Pored ove konzole najavljen je i manji Xbox One S. Ova konzola će imati identičan hardver kao ”veliki” Xbox, samo u 40% manjem kućištu. Konzola će dolaziti sa do 2TB prostora na internom hard disku i imaće integrisano napajanje tako da nema više ogromne ”cigle” na kablu. Mali Xbox će imati podršku za HDR u igrama a puštaće blu-ray filmove u 4K rezoluciji ukoliko poželite da se opustite od igranja uz neki film. Sa ovom konzolom će dolaziti pomenuti redizajnirani kontroler, a u prodaji se očekuje tokom avgusta po ceni od oko 300 evra.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!