PLAY! ; PLAY! Zine

I ostatak Gamelofta prelazi u Vivendijevo vlasništvo

Nakon nedavnog agresivnog preuzimanja većinskog vlasništva nad Gameloft-om, Vivendi će postati potpuni vlasnik ovog uspešnog studija za razvoj mobilnih igara.

Trenutni direktor Gamelofa i rođeni brat direktora Ubisofta, izjavio je da sa žaljenjem prodaje ostatak svog udela u Gameloft-u jer želi da se povuče iz studija pošto smatra da Vivendi ne gleda dugoročne planove za njegov studio. Vivendi trenutno ima 56% vlasništva na studiom, a za 29. jun je zakazana sednica izvršnih direktora kada bi trebalo da se ”raspodeli vlast”, a tom prilikom bi trenutni direktor i osnivač Guillemot sigurno bio smenjen tako da je jasan njegov potez da se povuče ranije.

Posledice preuzimanja Gamelofta verovatno neće biti naročito drastične za taj studio niti mobilno tržište, ali mnogi smatraju da je Vivendiju glavni ”plen” Ubisoft do koga pokušava da se domogne putem ove kupovine. Glasine o tome kruže već neko vreme, a i braća Guillemot su postavili nove investitore u Ubisoft ne bi li ogradili jedan veći deo od potencijalnog preuzimanja sa strane.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!