PLAY! ; PLAY! Zine

Limbo dobija naslednika – Inside

Čuvena artistička igra Limbo predstavlja neku vrstu svetog grala gejmerske indie scene. Kada se pojavio leta 2010. godine, izazvao je pravu lavinu u gejming svetu, o igri su pričali svi i njihove bake. Ovaj poprilično kratki platformer ovoliku pažnju je privukao svojim jedinstvenim vizuelnim stilom koji je tada bio predesan za jedan generalno veseli žanr kakav su platformeri. Sablasne crno-bele scene i mali dečak koga vodite kroz njih, igra senki i svetala i pritom sve to sjajno iskorišćeno u svrhe gejmpleja i zagonetki.

Skoro 6 godina kasnije, konačno stužu uzbudljive vesti iz studija Playdead, koji nam je podario Limbo. Dug rad na novoj igri konačno je završen, i pred nama imamo Inside koji nam stiže već za par nedelja, preciznije 7. jula na Steamu, a ukoliko ste vlasnici Xbox One konzola, imaćete priluku da je zaigrate već 29. juna.

Igra je prvobitno najavaljena još na E3 2014. godine, ali su autori generalno držali stvari u tajnosti.Na osnovu onoga što možemo da vidimo u trejlerima, igra prati sličan vizuelni stil, ali poprilično unapređen i “obojen”, pošto igra ovoga puta neće biti crno-bela. Kao i u Limbu, i ovde ćemo voditi dečaka, koji se obreo u sred nekog gnusnog projekta i moramo mu pomoći da odatle pobegne.

Ukoliko kojim slučajem niste igrali Limbo, pribeležite 21. i 22. jun, jer će tada Limbo biti besplatan na Steamu, kao deo promocije Insidea.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!