PLAY! ; PLAY! Zine

Playstation 4K Neo zvanično potvrđen ali ga nećemo videti na E3

O novoj verziji Playstation 4 konzole, kodnog imena Neo, gotovo da nisu prestajale da kruže glasine prethodnih nekoliko meseci. Da li će imati podršku za 4K igranje ili samo filmove, šta se nalazi unutra, da li će Sony ugasiti proizvodnju ”stare” PS4 i još mnogo pitanja se podizalo, bez odgovora iz Sonyja – sve do danas.

Direktor Playstation divizije, Andrew House, izjavio je za Financial Times da ”high-end PS4” apsolutno postoji i da će konzola imati podršku za 4K rezoluciju. Kako je dalje izjavio, nova verzija konzole nije namenjena da bude zamena već kao komplement i definitivno će biti skuplja zbog moćnijeg hardvera. Još bitniji podatak je da PS4 neće biti povučen sa tržišta i tokom celog životnog ciklusa konzole biće dostupne obe verzije, samo žele da sa novijom konzolom ponude nešto za hardcore gamere kojima je stabilan framerate veoma bitan ali i PSVR.

Iz Sony obećavaju da nijedna igra koja bude izlazila u budućnosti neće biti ekskluzivna za moćniju verziju PS4 već će uvek biti kompatibilna i sa starom. O tome kada će se naći u prodaji House nije želeo da komentariše, a naglasio je da neće biti ni prikazana na E3 sajmu koji počinje kroz nekoliko dana. S druge strane, za Microsoft se priča da će na E3 prikazati dve nove verzije Xbox konzole, pa će biti zanimljivo uporediti sve ove modele kada se konačno otkriju njihove specifikacije.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!