PLAY! ; PLAY! Zine

Rock Band 4 je ogroman gubitak za Mad Catz

Kompanija Mad Catz je imala jednu od najlošijih fiskalnih godina do sad. U njihovom nedavnom finansijskom izveštaju, otkriveno je da su poslednju godinu završili sa 11.6 miliona dolara u minusu, drastičan pad u odnosu na 4.7 miliona dolara profita koje su imali u godini pre toga.

Jedan od najvećih krivaca loše zarade je igra Rock Band 4 u koju je mnogo uloženo, ali nije uspela da generiše očekivanu zaradu u periodu kada su muzičke igre jako slabo prihvaćene od publike (a sigurno je i popularnost Guitar Hero Live uticala na to). Štaviše, Mad Catz u svojim skladištima ima inventar vrednosti 8.3 miliona dolara, sve u Rock Band 4, koji moraju da rasprodaju do 6. septembra kako bi se izvukli iz minusa.

Nije ipak sve tako crno za Mad Catz, jer kompanija i dalje ima ogromno prisustvo u svetu borilačkih igara gde se njihove periferije smatraju obaveznom kupovinom za svakog kompetitivno nastrojenog igrača. Takođe je planirano restruktuiranje kompanije koje bi trebalo da im uštedi od 6 do 7 miliona godišnje i očekuju znatno jaču fiskalnu 2017. godinu.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!