PLAY! ; PLAY! Zine

Zašto je otkazana horor igra Allison Road

Horor avantura vidno inspirisana PT-om, Allison Road je početkom juna otkazana, a studio Lilith je okončao saradnju sa Team 17 koji su trebali da budu izdavač igre.

Posle gotovo dve nedelje tišine i nagađanja zašto je igra koja je toliko obećavala otkazana, studio je konačno izašao sa zvaničnom izjavom putem svojih kanala na društvenim mrežama. Odluka da se igra otkaže je došla u dogovoru sa Team 17. Kako je dalje navedeno u izjavi, razvoj igre i saradnja sa izdavačem nisu tekli baš najbolje i u najboljem interesu za obe strane igra je morala biti otkazana.

Očekivano, reakcije publike nisu bile sjajne na ovako šturo objašnjenje. Igra je imala vrlo efektan prototip, a njena Kickstarter kampanja je otkazana (i novac vraćen) upravo jer je pronađen izdavač. Koja je dalja sudbina Allison Road, ne znamo, štaviše sajt studija Lilith je potpuno ugašen i isti nemaju trenutno planove da se vrate na Kickstarter i pokušaju ponovo da finansiraju svoj projekat.

S druge strane, čini se da će Resident Evil 7 upravo uspeti da koncept iz PT i Allison Road donese na ekrane naših kompjutera i konzola.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!