Vesti

Call of Duty: Roman Wars koji se nikada nije desio

Svi znamo Call of Duty kao ratni serijal. Preciznije, kao serijal u kome pucate na druge ljude koji pokušavaju vas da upucaju. Ali, u jednom trenutku svog postojanja, CoD je mogao da puške i bacače raketa zameni mačevima i štitovima.

Call of Duty: Roman Wars je bio prototip igre na kojoj je radio studio Vicarious Visions. Igra je, ukoliko to iz naslova nije bilo očigledno, bila smeštena u period vladavine Rimskog carstva. Roman Wars prototip je koristio Unreal engine umesto Quake 3 na kome se ceo Call of Duty serijal zasniva i kameru je postavljala iza leđa lika koga bi igrač vodio, bilo da je to rimski vojnik, neki oficir ili čak Julije Cezar lično. Postojale su sekvence i sa pogledom iz prvog lica, jahanje i borbe na konjima, čak i čitave opsade.

Ipak, Activisionu se nije svidela ova ideja za malo drugačiji pravac u kom bi išao Call of Duty. Valjda zato ove godine pucamo u svemiru umesto da mašemo mačevima u drevnom Rimu. Mala ironija je u izjavi Activisiona da bi se ovom igrom zatrpavalo tržište Call of Duty igrama. Studio je i dalje pokušavao da svoju ideju ponudi velikim izdavačima među kojima je i Ubisoft, a na kraju je ostao samo video o tome kakva je ova igra mogla biti.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top