PLAY! ; PLAY! Zine

Najavljen Crusader Kings 2: The Reaper’s Due

Ljubitelji kompleksnih strategija znaju da je Paradox Interactive meka najboljih strateških igara, a Crusader Kings II je već 4 godine i dalje jedna od najigranijih grand strategija na tržištu, što osim bogatom i zaraznom gejmpleju, duguje i tome što se Paradox zaista trudi da igru konstantno održava svežom, dodavanjem novog sadržaja. Tako smo kroz ove 4 godine videli čak 12 ekspanzija i manjih apdejtova.

Najnoviji DLC za Crusader Kings 2 dolazi pod imenom The Reaper’s Due i donosi nam nam ne baš prijatne stvari. Akcenat ove ekspanzije je na istorijskoj važnosti velikih epidemija i širenja zaraznih bolesti, pogotovo neslavne “Crne smrti” koja je u jednom periodu zbrisala gotovo trećinu stanovništva Evrope.

U gejmplej pogledu to su Epidemics, koje mogu zahvatiti vaše provincije i trgovačke rute, i zatim nastaviti da se šire po provincijama, što će vam umanjiti prihode i raspoložive vojne snage. U skladu sa time uvode se HospitalsRoyal Physicians, čija je uloga u sprečavanju nastajanja epidemija i suzbijanju već postojećih žarišta. Takođe, vaše vladajuće porodice ćete moći da zaštitite ograđivanjem i odvajanjem od ostatka naroda, ali po ceni pada popularnosti jer ne delite sudbinu vaših podanika u teškim trenucima. Ovo su samo neke od novina, a više detalja ćemo saznati uskoro.

Pogledajte promo trejler za novu ekspanziju:

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!