PC

Najbolje PS3 igre koje možete igrati na PC-u kroz Playstation Now

Nedavnim dolaskom servisa Playstation Now na PC, mnogima su se otvorila vrata da konačno isprobaju neke od konzolnih ekskluziva bez potrebe da istu nabave. Doduše, PS Now pokriva samo Playstation 3 izdanja i zahteva barem 10Mbit konekciju jer je u pitanju streaming, ali je baza više nego impozantna sa čak 400 igara.

Kada ste instalirali sve, povezali Dualshock 4 kontroler (obavezan za igranje) putem USB-a na PC ostaje samo da odlučite šta biste prvo da igrate. Mi smo prelistali sve što je u ponudi za evropski region na Playstation Now i imamo nekoliko preporuka.

 

God of War serijal

god of war

Namrgođeni Kratos je pravio giros od grčkih bogova prvo na Playstation 2 a zatim remasterovano i sa nekoliko nastavaka na PS3. Sve do sada objavljene God of War igre su dostupne kroz Now i definitivno odigrajte barem one sa brojevima u nazivu kao najimpresivnijim ”seckalicama” na Playstationu.

Uncharted serijal

uncharted2

Harizmatični Nejtan Drejk je imao čak tri igre u istoj generaciji Playstationa i sve tri ih možete odigrati kroz Now, obilazeći praktično čitav svet u lovu na blago. I dalje grafički impresivne, igre su bile skladna kombinacija ”filmski” režiranih scena napucavanja, platformisanja i humora.

Asura’s Wrath

asuras wrath

Brojne DragonBall igre vam možda jesu davale da igrate kao Goku, ali je Asura’s Wrath nudio da se osećate kao premoćni Saiyanski ratnik koji jednim aperkatom lansira svoje protivnike do centra planete, a ako se baš iznervira izrastu mu dodatne ruke iz kojih ispaljuje lasere. Igra koju morate probati da biste se uverili koliko je epska.

ICO

ico

Lagana i mirna avantura u kojoj će jedan dečak i devojčica imati avanturu svog života i koja će vas verovatno dovesti do suza a da niko od protagonista ne izgovori ni reč. Remaster sa PS2, ICO je briljantna igra koja sada grafički ne izgleda naročito impresivno, ali smo sigurno da na grafiku nećete ni obraćati pažnju kada vas uvuče u svoj svet.

InFamous

infamous

Ako je Asura’s Wrath činio da se osećate kao Super Saiyan, InFamous čini da se osećate kao superheroj… ili antiheroj, u zavisnosti od vaših afiniteta. Open world avantura sa zvanimljivom upotrebom moći glavnog lika i pričom koje se ne bi postideo nijedan Marvel strip

Journey

journey

Usudili bismo se reći da je Journey ultimativna opuštajuća igra na PS3. Nigde ne morate da žurite, ceo svet je vaš da lagano otkrivate njegove tajne, klizite po pesku i uživate u pejzažima. Igru možete završiti za dva sata ili je nešto duže igrati. Zanimljivo je što vam se u svakom trenutku može pridružiti random online igrač kako biste podelili avanturu.

The Last of Us

last of us

Kako Naughty Dog napravi pauzu od rada na odličnom Uncharted serijalu? Tako što napravi odličnu zombi apokalipsu! The Last of Us je po mnogim mišljenjima najbolja igra na Playstation 3. Iako drugačije tematike od Uncharted, igra je odisala poznatim Naughty Dog šmekom i vrhunskom produkcijom, a pričom je bez problema parirala najboljim epizodama Walking Dead.

Shadow of The Colossus

shadow of colossus

Posle ICO, obavezno pređite na Shadow of Colossus, igru koja poput svog prethodnika postavlja jedan magičan i misteriozan svet na vama da ga istražite, ali ovoga puta sa zadatkom da potamanite gorostasne Kolose. Svaki od ovih džinova je igra za sebe, kompleksan niz platformskih i akcionih sekvenci koji je u akciji mnogo bolji nego što zvuči. Kraj vas, doduše, može razočarati, u zavisnosti od toga šta očekujete od finala priče.

Heavy Rain

heavy rain

Igre svojom grafikom još nišu dostigle nivo fotorealističnosti kakav su nam davni SF filmovi najavljivali, ali smo igrajući Heavy Rain bili ubeđeni da su ih dostigle i prestigle barem svojim zapletima i režijom. Vrhunac umetničke vizije autora Fahrenheit, igra koja je nudila nelinearni pristup rešavanju scena i zaplet iz najboljih trilera su bili zaštitni znaci ove avanture.

Catherine

catherine

Od svih igara sa liste, Catherine je nešto što možda nećete želeti da igrate pred ukućanima. Kombinacija seksi (ali nikad vulgarne) vizuelne novele, enciklopedija o koktelima, egzistencijalni horor i puzzle, sve smućkano u ovaj otkačeni koktel. Igra koju je nemoguće dočarati rečima, jednostavno je morate zaigrati. Garantujemo da niste igrali ništa kao Catherine.

 

Naravno, ovo nisu sve igre vredne vaše pažnje na Playstation Now, već mali isečak naslova koji nisu dostupni na PCu ni na jedan drugi način. Aplikaciju preuzmite putem ovog linka, registrujte nalog i isprobajte prvih 7 dana besplatno. Posle toga, ukoliko odlučite da produžite pretplatu, Now će vas koštati 20 evra mesečno.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top