PLAY! ; PLAY! Zine

No Man’s Sky je izgubio skoro 90% igrača

I pored toga što je No Man’s Sky postavio rekord na Steamu za najveći launch igre ove godine sa preko 200 hiljada igrača koji su u svakom trenutku istraživali svemir, njena popularnost se nije dugo održala.

Naime, svega dve nedelje od izlaska broj aktivnih igrača opao je za čak 88% čime je spala sa treće pozicije najigranijih Steam igara na 22. mesto, što i nije toliko užasan podatak kada se podsetimo da se putem Steama distribuira nekoliko hiljada igara. Ovo doduše ne znači da je broj igrača koji imaju igru toliko opao, samo da se više ne igra aktivno kao prvih nekoliko dana nakon izlaska. Gotovo svaka igra ima pad nekoliko nedelja posle izlaska, kada početni hype spadne pa igrači ne provode po ceo dan u igri već je igraju po sat-dva dnevno ili nedeljno.

Ovoj statistici u popriličnoj meri doprinosi velika negativnost koja kruži oko ove igre i činjenica da nije baš toliko sjajna koliko se očekivalo, a i PC verziju muče brojni problemi sa performansama i stabilnošću koje Hello Games lagano krpi, ali izgleda nedovoljno brzo da bi se nestrpljiviji igrači duže zadržavali u igri.

Evo i kako je izgledao pad popularnosti igre po podacima sajta SteamSpy:

nms stats

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!