PLAY! ; PLAY! Zine

No Man’s Sky je najuspešnija Steam igra ove godine

No Man’s Sky nije imao baš najudobnije sletanje – nestabilan framerate na obe platforme (ali nešto više na PC-u), konfuzija oko toga da li je ili nije multiplayer igra, igra je bila dočekana negativnim ocenama na Steamu ali je to nije sprečilo da ima najbolje lansiranje Steam igre ove godine. Čak 212 620 igrača je prvog dana istovremeno istraživalo svemir u No Man’s Sky, a Steam serveri su dostavljali podatke brzinom od 4.7 terabajta u sekundi svim ovim igračima dok su instalirali igru.

Poređenja radi, XCOM 2 je imao 133 hiljade istovremenih igrača, dok je Dark Souls 3 imao 129 hiljada. Ako uporedimo sa prošlogodišnjim gigantima poput Witcher 3 (93 hiljade) i Rocket League (103 hiljade), jasno je kolika je veličina No man’s sky u gaming svetu. I nakon bombardovanja negativnim ocenama i neminovnih refundiranja od strane razočaranih igrača, igra se drži na visokom trećem mestu najigranijih Steam naslova sa 140 hiljada igrača, odmah ispod Dota 2 i CS:GO koji su liga za sebe.

Koliko je tačno prodatih kopija igre još nije otkriveno od strane Hello Games, ali nema sumnje da je No Man’s Sky postigao upravo uspeh kome su se nadali.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!