PLAY! ; PLAY! Zine

No Man’s Sky kutija krije neprijatno iznenađenje, preorder kupci zaglavljeni na početnoj planeti

Ovu nedelju obeležiće veliki izlazak igre No Man’s Sky, naslova koji smo svi dugo čekali. Ali, isto tako će je obeležiti i brojne kontroverze oko ove igre.

Studio Hello Games već ima puno problema zbog nejasno objašnjene multiplayer/online komponente igre, na kraju potvrđujući da igrači ne mogu da se sretnu ingame jer to jednostavno nije bilo izvodljivo. A možda je to izbačeno u poslednjem trenutku jer nije funkcionisalo? Naime, jedan od kupaca igre je primetio da se sa zadnje strane kutije nalazi nalepnica preko koje je odštampan rejting igre od PEGI 7 što označava da gotovo da uopšte nema nasilnog sadržaja. Skidanjem nalepnice, otkrio je da je kutija originalno imala odštampan rejting PEGI 12 i oznaku za multiplayer.

Fotografije kutije pre i posle skidanja pomenute nalepnice:

Hello Games još nije dao komentar na ovo i nije potvrđeno da li se ova nalepnica nalazi samo na kutijama koje su Limited edition za preorder i day1 kupce i da li će redovno izdanje igre imati promenjene oznake kako ne bi bio sugerisan multiplayer.

Mukama sa igrom, nažalost, još nije kraj. Bitno upozorenje dolazi igračima koji su nabavili igru tokom pretprodajnog perioda da ne aktiviraju kod koji su dobili za dodatni brod jer se time preskače jako bitan deo tutorijala. Naime, u početku kada nabavite svoju prvu letelicu, ona nema hiperpogon koji je potreban da biste leteli ka drugim sistemima. U okviru tutorijala dobićete šemu i naučićete kako da pravite ovaj bitan dodatak za svoj svemirski brod. Aktiviranjem bonus koda igra signalizira da ste već prošli taj deo uvoda i onda ćete ostati praktično zarobljeni na matičnoj planeti sve dok se sami ne snađete i bez ikakvih uputstava sastavite uređaj.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!