PLAY! ; PLAY! Zine

No Man’s Sky – prva dva igrača koja su se srela u igri nisu mogli da se vide

Svemir u No Man’s Sky je navodno toliko velik da cela galaksija broji kvintilione planeta, gotovo eliminišući šansu da se dva igrača nađu na istoj planeti a najmanje sretnu u igri.

Pošto je igra od juče u prodaji u nekim regionima, dva igrača su odlučila da testiraju ovu teoriju i pokušaju da se sretnu na jednoj od planeta u središtu galaksije. Međutim, kada su konačno stigli na dogovorenu lokaciju, shvatili su da doba dana na planeti nije isto kod obojice i da u stvari nije moguće jedan drugog da vide u igri.

Zbog ovoga ne baš mali broj igrača kritikuje developere igre Hello Games koji nisu jasno stavili do znanja da je svet igre instanciran za svakog igrača. Štaviše, studio je uglavnom pričao da između nailaženja na prijatelje stoji preveliki put koji je potrebno preći, ali su i dalje napominjali da je svet igre deljen između svih igrača (planeta nosi ime onoga ko je prvi otkrije i slično). Ali je studio vrlo jasno stajao iza svojih reči da No Man’s Sky nije MMO i da ne očekujemo da ćemo viđati stotine ili hiljade igrača i njihovih brodova kako krstare svemirom jer to nije izvodljivo sa njihovim resursima, a i nije bio fokus prilikom pravljenja igre. Na kraju krajeva, zato i možete da pauzirate igru.

No Man’s Sky je izašao za Playstation 4, a u petak dolazi i na PC.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!