PLAY! ; PLAY! Zine

Prodigy je video igra koju igrate figurama

Prodigy ne mora uvek da znači ime jednog od najboljih britanskih bendova, nekada je to originalna video igra koja pored virtuelne ima i fizičku komponentu.

Takav je slučaj sa ovom igru, koju ćete igrati minijaturama i pravim kartama, na vašem stolu ali i ekranu kompjutera. Ukratko, ovo je taktički RPG gde vodite ekipu heroja koji su predstavljeni vrlo detaljnim figuricama. Putem USB kabla na PC povezujete belu tablu u kojoj su NFC antene i na kojoj se u mreži od 12 kvadrata pale svetla kako postavljate figure. Pozicije likova su jako bitne, a kada recimo koristite specijalne napade i magije svetla na tabli će menjati boje kako bi pokazala domet poteza.

Hardverska strana igre jako podseća na Skylanders, pa tako i figure u sebi imaju memoriju i ”pamte” svoje statistike i iskustvene bodove. Sem figura, na raspolaganju imate i mali špil karata koje takođe imaju NFC senzore i njima inicirate napade i aktivirate specijalne sposobnosti svoje družine. Autori igre tvrde da uopšte ne morate da koristite miš i tastaturu da biste igrali Prodigy.

Igra izlazi krajem ove godine i trenutno se prodaje po ceni od 80 dolara za koje dobijate igru, tri figure iz izabrane fakcije, komplet karata, tablu i Symbol of Power prsten koji snima progres vašeg celog naloga.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!