PLAY! ; PLAY! Zine

Švedska koristi Cities: Skylines kako bi isplanirala novi deo grada

Cities: Skylines je jedna od najboljih simulacija upravljanja gradom i neretko ćete na njenom Steam hub-u naletati na čitave gradove inspirisane stvarnim lokacijama. Ali, šta ako vam kažemo da u Švedskoj upravo rade obrnuto i koriste Cities: Skylines kao alat za projektovanje?

Upravo to se dešava u Stokholmu, odakle je i studio Paradox, izdavač igre. 3. i 4. septembra će sa građevinskom kompanijom Svensk Byggtjänst održati radionicu kako bi pomoću igre napravili simulaciju novog planiranog dela grada i proverili metoda kojima bi se taj deo grada razvio da odgovara potrebama svojih stanovnika. Opština Norra Djurgårdstaden će Stokholmu doneti 12 hiljada domova, a čak će i igrači Cities: Skylines moći da se uključe u projekat ukoliko žele da doprinesu svojim idejama, naravno u skladu sa ciljevima ove radionice.

Ovo nije prvi put da se simulacije u video igrama koriste u ”ozbiljne” svrhe. Tako je recimo kanal History koristio Total War igre da bi prikazao masivne bitke, a Myst je korišćen u britanskim učionicama tokom časova engleskog jezika.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!