Domaća Scena

Video igra iz Srbije, Columnae, skupila više od 34000€ na Kickstarteru

Za jedan dan se završava Kickstarter kampanja za nelinearnu point&click avanturu pod nazivom “COLUMNAE: A Past Under Construction” na kojoj već tri godine radi nezavisni tročlani tim iz Srbije, Moonburnt Studio. Kampanja je već sakupila preko 34 hiljade evra, što je preko 85% od traženih sredstava, a ukoliko dostigne svoj cilj, ovo će biti prva video igra iz Srbije ikada koja je uspešno finansirana uz pomoć ove najveće svetske crowdfunding platforme.

COLUMNAE je nelinearna avantura smeštena u svet razoren ekološkom katastrofom, nakon koje su teški otrovni gasovi život na površini zemlje učinili nemogućim. Usled ove situacije, država je raspisala javni tender za projektom kojim bi rešio problem zagađenog vazduha, a kao pobednik je odabran predlog za izgradnju gigantske, 600 metara visoke strukture koja bi na svom vrhu držala Deus – rajsku naseobinu dostupnu svima i namenjenu relaksaciji i rekreaciji. Međutim, iako je projekat finansiran javnim sredstvima, nakon niza kontroverznih situacija ispostavilo se da će samo najbogatiji imati pristup ovom autonomnom gradu u oblacima, dok je običan svet ostavljen da se snalazi kako zna i ume.

COLUMNAE možete podržati na Kickstarteru do utorka (9. avgusta) uveče na sledećem linku http://moonburntstudio.com/kickstarter a za 13 evra obezbedićete sebi i primerak finalne verzje igre. Besplatan igriv demo za Windows i Mac već sada može da se proba, a link za preuzimanje možete pronaći na samoj Kikstarter stranici.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top