PLAY! ; PLAY! Zine

Alien: Isolation bi mogao da dobije zvaničnu VR podršku

Alien: Isolation je jedna od najjezivijih horor igara koje smo ikada igrali, bez pogovora. Strepnja da li će vas naslovni vanzemaljac naći u budžaku u kom se krijete, dok čujete njegovo dahtanje i blipove svog ručnog skenera je nenadmašiva.

Zato je od pojave prvih uređaja za virtuelnu realnost mnogima bio zanimljiv eksperiment da dodaju ovoj igri VR funkcionalnost i iskuse Isolation na ovaj način. Ipak, iz kompanije Sega sve do nedavno nisu pričali o zvaničnoj podršci za VR setove. U nedavnom intervjuu za MCV, Jurgen Post (direktor kompanije) je izjavio da u okviru kompanije imaju veći broj VR uređaja i da planiraju da uskoro najave igru upravo za virtuelnu realnost.

Kako je dalje naveo, pre tri godine su imali demo Alien: Isolation koji je bio igriv u VR i za koji se pokazalo da je bio neverovatno horor iskustvo. Po njegovim rečima, dovođenje pune VR podrške u igru bio bi ”san snova”, a snovi mogu da se ostvare. U kompaniji Sega smatraju da je to platforma budućnosti i najavljuju da možemo da očekujemo nekoliko VR projekata.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!