PLAY! ; PLAY! Zine

Battleborn postaje besplatan ali ne free to play

Po glasinama koje su počele da kruže bespućima Interneta, Battleborn bi trebalo da tokom narednih meseci postane besplatan. Zli jezici bi rekli da je to bilo sasvim očekivano, ali nažalost i mi moramo da se složimo sa tim jer nas puno izdanje igre nije baš oduvalo s nogu. Ali, nije kao da Gearbox nije već postavio neke sisteme koji nas navode na to da će igra postati besplatna ili free to play.

Naime, Battleborn već ima mikrotransakcije pored toga što i dalje ima punu cenu od 50 evra, plus sezonsku propusnicu od još 20 i očigledno trenutni biznis sistem ne funkcioniše baš najbolje za Gearbox jer dnevno ne okuplja ni 1000 igrača u isto vreme. Tome nimalo ne pomaže činjenica da se igra pojavila tik pred izlazak Overwatcha, a sa nedavnim izlaskom besplatnog Paladins jednostavno Gearbox mora da promeni ili ukine naplaćivanje Battleborn kako ne bi morali da povuku obarač i za manje od 6 meseci od izlaska ugase servere.

Rendi Pičford iz Gearboxa je putem Twitter izričito naglasio da nemaju planove da igru prebace na free to play model poput onog iz Evolve (koji doduše radi odlično sada), već da će besplatno izdanje Battleborn biti svojevrsna probna verzija. Međutim, šta to tačno podrazumeva i kakva će ograničenja igra imati u besplatnom izdanju, za sada nije želeo da komentariše. Po nekim teorijama, moguće je da će se opredeliti za model koji Blizzard ima sa Starcraft 2, da multiplayer ponude besplatno dok je kampanju potrebno platiti. Šta god da je u pitanju, moraćemo da sačekamo da Gearbox odluči šta im je sledeći korak sa razvojem igre.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!