Vesti

Castlevania serijal ima 30 godina

”Šta je čovek? Bedna gomila tajni.” čuvena je rečenica kojom nas je Drakula počastio pre mnogo godina i koja je ostala urezana u sećanju svih igrača Castlevania serijala.

Upravo ove nedelje serijal je napunio 30 godina postojanja. Prva Castlevania je originalno izdata u Japanu 1986. a godinu dana kasnije u ostatku sveta i označila je početak nove ere za 2D platformske igre uvodeći veliki broj novih elemenata u žanr. Najpopularnija igra u ovom velikom serijalu svakako je Symphony of The Night, koju mnogi smatraju ne samo najboljim predstavnikom žanra već i jednom od najboljih video igara svih vremena. Poslednja igra u serijalu je bila Lords of Shadow 2, ne baš sjajna završnica jedne sage.

Konami trenutno ne radi na novim Castlevania igrama niti je u planu remasterovano izdanje neke od brojnih igara koje su stekle kultni status. Ljubitelji ovog serijala zato polažu nade u Bloodstained: Ritual of The Night koji se očekuje početkom 2018. godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top