PLAY! ; PLAY! Zine

Civilization VI – prvi pogled na Rimljane

Ne možemo igrati Civilizaciju bez jedne od najznačajnijih evropskih civilizacija – Rima. U šestom izdanju Civilizacije, Rimljane će predvoditi Car Trajan, jedan od najuspešnijih rimskih careva, koji je i na našim prostorima ostavio traga, od kojih je najpoznatiji Trajanova Tabla koju i dan danas možemo videti na Dunavu kod Đerdapa.

Glavna osobina Rimljana u novoj Civilizaciji se zove “Svi putevi vode u Rim”, koja omogućuje da svaki vaš grad startuje sa Trading Post, ali i svaki novi grad koji se nalazi u zoni trgovine sa glavnim gradom, automatski dobija putnu vezu sa njim.

Jedinstvena jedinica Rimljana je Legija. Osim što je odlična u borbi, Legije mogu i da grade puteve i utvrđenja, ali samo određen broj puta po jedinici.

The Baths, odnosno kupatila (po uzoru na čuvena rimska kupatila, koja su bila bitan deo rimske društvene kulture), su unikatni distrikt Rimljana, koji dobijaju umesto standardnih akvadukta (što je malo čudno, jer su Rimljani takođe poznati upravo po njima). U gejmplej smislu, kupatila daju više prostora za stanovništvo.

Civilizacija 6 nam stiže za oko  mesec dana, 21. oktobra, a promo video Rimljana možete videti ispod:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!