PLAY! ; PLAY! Zine

Gears of War 4 će imati split-screen kampanju i na PC-u

Jedan od najboljih načina da u Gears of War igrama iskusite kampanju je da zajedno sa još jednim drugarom igrate istu i split-screen modu na istoj konzoli.

Dobre vesti – i PC verzija Gears of War 4 će podržavati lokalno igranje u dva igrača. Studio Coalition je odlučio da omogući ovakvo igranje nakon što su igrači Gears of War Ultimate Edition to naglašavali kao obavezan deo igre. Dodavanje podeljenog ekrana nije lak posao jer zahteva adaptiranje interfejsa, dodatno programiranje odvojenih kontrola i sličnog, što platforma kao što je PC dodatno komplikuje jer je takođe potrebno podržati veliki broj rezolucija. Developeri iz Coalition naglašavaju da je to nešto što se dugo pravi, ne nekakva opcija u listi koju samo štiklirate.

Sem na istoj konzoli ili PC-u, kampanju u novim Gearsima će biti moguće igrati cross-platform, tj. ako jedan igrač ima PC a drugi Xbox One verziju oni će moći zajedno da prelaze kampanju, igraju Horde mode, multiplayer protiv botova i u privatnim online mečevima. Matchmaking i ostali kompetitivni modovi će biti zaključani u okviru jedne platforme što je i bilo za očekivati. I pored toga ovo su sjajne vesti i naznaka da Coalition ne pravi PC verziju kao nešto usputno već da je posvećena neka pažnja i tom izdanju.

Danas se pojavio i launch trejler za igru propraćen obradom pesme Nothing else matters.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!