PLAY! ; PLAY! Zine

Najavljen Wasteland 3

Iz inXile Entertainment nam stiže sjajna vest, a to je da studio pokreće rad na trećem nastavku postapokaliptičnog serijala Wasteland.

Iako u inXile trenutno punom parom rade na dva velika naslova, Torment Tides of Numenura i na Bard’s Tale IV, izgleda da u studiju koji vodi Brajan Fargo nema vremena za odmor.

Nakon veoma uspešne Kickstarter kampanje za Wasteland 2, koja je prikupila skoro 3 miliona dolara, inXile je uspešno vratio ovu franšizu u život posle 26 godina od izlaska prvog dela 1988. godine. Wasteland 2 je imao svojih mana, ali je generalno prošao veoma dobro i kod publike i kod kritičara, a naše mišljenje o ovoj igri možete pročitati OVDE.

Sa Wasteland 3 inXile neće ići oprobanim receptom crowdfundinga preko Kickstartera, gde su prikupili finansije za prethodne 3 igre, već će voditi kampanju na platformi Fig, iza koje stoje neka od većih imena industrije.

Prve informacije koje znamo o igri je da će biti smeštena u ledenim pustarama Kolorada, i da će sistem borbe biti potpuno redefinisan u odnosu na onaj iz Wasteland 2, i da će između ostalog uključivati i vozila. Igra će imati i singlplejer i multiplejer (co-op) sadržaj.

Dobili smo i prva 3 skrinšota iz igre, i ukoliko igra bude ovako izgledala, ovo će zaista biti ogroman napredak u odnosu na grafiku u Wasteland 2. Ovi prototip skrinšotovi su rađeni u saradnji sa Brotherhood Games, studijom koji stoji iza igre Stasis.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!