PlayStation 4

Prva igra koja neće podržavati 4K rezoluciju na PS4 Pro

Nedavno najavljena Playstation 4 Pro konzola će kasnije ove godine doneti 4K gaming u dnevne sobe, ali se čini da ta tehnologija neće baš biti prihvaćena.

Studio Guerilla Games je među prvima najavio da njihova igra Horizon Zero Dawn neće raditi u 4K rezoluciji, čak i ako je pokrenete na novoj konzoli. Kako je naveo ovaj studio, PS4 Pro neće moći igru da nativno zavrti u toj rezoluciji, ali obećavaju da će zato grafika u igri biti ”kao da je igramo u 4K”, šta god to značilo.

Naughty Dog studio se na to nadovezao, skrećući pažnju na multiplayer stranu igara. Njihov fokus je na tome da igrači na Pro konzoli nemaju nikakvu prednost u multiplayeru po pitanju performansi u odnosu na ostale PS4 igrače. Dakle, ako igra bude zaključana na 30fps na PS4 Slim, isto tako će raditi i na Pro modelu.

Potencijalni kupci konzole su već počeli da diskutuju o tome ima li uopšte poentu onda nabavljati PS4 Pro. Ako igre neće dobiti bolje performanse ili neće raditi u 4K rezoluciji, izdvajanje 400 evra za novi hardver je besmisleno. A ne zaboravimo i nedostatak podrške za puštanje UHD Blu-ray filmova, nešto što već sada postoji na jeftinijem Xbox One S.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top