PLAY! ; PLAY! Zine

Prvi snimak iz Metal Gear Survive

Nedavno najavljeni Metal Gear Survive dočekan je sa negodovanjem od zagriženih fanova serijala. Sa prelaskom potpuno u kontrolu Konamija i fokusom na co-op, igra je najavila veliko odstupanje od ostatka serijala jer će glavni protivnici biti zombiji. Konami je na sajmu Tokyo Game Show napravio petnaestominutnu prezentaciju igre sa prikazom cele jedne misije igrane u kooperativnom modu za četiri igrača.

Iako igra neodoljivo podseća na Metal Gear Solid 5, između ostalog jer je recikliran solidan broj materijala, uvešće neke novine. Tako umesto običnog fultona iz MGS 5 ovog puta ćete imati ”Wormhole extraction device” koja je jednako suluda koliko i zvuči, ali funkcioniše identično – zakačite kuku za nekog nesrećnika i isti biva uvučen kroz portal kako bi vam u bazi dodao nove resurse. Protivnici će imati posebno označene tačke – upucavanjem njih nanosite drastično veću štetu i u većini slučajeva je trenutno ubistvo, orkuženje će se takođe koristiti tokom borbi poput šiljaka na koje možete da lansirate zombije, dok će povrede vašeg lika biti lokalizovane i moraćete da ih zalečite kako biste nastavili da hodate normalno. A i kakva je to zombi igra ako nemate odbranu baze?

Metal Gear Survive izlazi 2017. godine i to će biti prva igra u serijalu na čijoj produkciji Hideo Kodžima nije učestvovao.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!