PLAY! ; PLAY! Zine

Red Dead Redemption – remaster, na PC-u?

Izgleda da ne može da prođe mesec bez neke Red Dead Redemption glasine. Ovaj Rockstarov kaubojac je pokupio simpatije kritičara i igrača kada se pre šest godina pojavila na Playstation 3 i Xbox 360 konzolama.

PC igrači su ostali kratkih rukava, jer Rockstar nikada nije portovao igru za ovu platformu, a navodno su šanse za naknadno objavljivanje igre bile ravne nuli jer su imali problema sa optimizacijom koda. Ipak, s vremena na vreme se pojave ovakve glasine zbog kojih dobijemo tračak nade. Naime, korejski sajt Gamefocus je objavio vest da se sprema remasterovano izdanje igre i da navodno sledeće godine dolazi na Playstation 4, Xbox One i PC.

Po njihovim informacijama, remaster će biti najavljen 7. septembra u okviru Sony konferencije Playstation Meeting, iste one na kojoj se očekuje otkrivanje novih konzola. Zašto bi Sony na toj konferenciji uz moćan hardver prikazao igru staru šest godina nije baš najjasnije. Takođe, Red Dead Redemption je ionako moguće igrati na Xbox One, tako da ostajemo rezervisani po pitanju korejskog izvora.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!