PLAY! ; PLAY! Zine

Autori Metro 2033 predstavili novu igru

Studio 4A Games najviše znamo po odličnim adaptacijama knjiga Dmitrija Gluhovskog tj. Metro serijalu, a posle veće pauze prikazali su svoj novi projekat.

U pitanju je igra Arktika.1, još jedna pucačina iz prvog lica sa vrhunskom grafikom, manje-više ono što i može da se očekuje od ovog studija. Igra je smeštena nekih sto godina u budućnosti, kada je Zemlja u novom ledenom dobu. Na igraču će biti da zaštiti jednu od kolonija u Rusiji, braneći preživele od drugih ljudi ali i ”čudnih stvorenja” koja vrebaju iz mraka.

Iz studija 4A Games najavljuju vrhunsku atmosferu i AAA produkciju, a igra će biti dizajnirana za igranje u virtuelnoj realnosti. Tačnije, igra će biti ekskluzivna za Oculus Rift i njegove Touch kontrolere koji dosta podsećaju na one sa Vive i omogućavaju igraču da nezavisno kontroliše obe ruke protagoniste. Arktika.1 je najavljena za drugu polovinu 2017. godine, a još ostaje da vidimo da li će se pojaviti i na drugim platformama kao i da li će je biti moguće igrati bez VR seta.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!