PLAY! ; PLAY! Zine

GTA u proteklih godinu dana doneo zaradu od preko 700 miliona dolara

GTA serijal je verovatno jedan od najpoznatijih i najpopularnijih gejming serijala u istoriji, koji je svoju slavu stekao kao open space sandbox simulator kriminala sa akcentom na vožnju po otvorenim prostorima.

O fenomenu GTA bi se moglo jako puno pisati, ali jednostavno rečeno – GTA je od prvog naslova u serijalu, pa do petice igra doneo jedan revolucionarni i pre svega zabavni koncept, gde niste morali ni da pratite igru, već ste mogli jednostavno da radite po mapi šta vam dušta ište, i mnogi su tako i prilazili GTA igrama.

Popularnost ovog serijala je prirodno donela ogromnu zaradu Rock Staru i Take Two Interactive, a najnoviji podaci koje imamo kažu da je zarada samo u poslednjih 12 meseci premašila cifru od 700 miliona dolara!

Ono što je još zanimljivije kod tih podataka, a što možete videti na tabeli ispod, jeste da je od tog prihoda samo mali deo od direktne prodaje GTA 5 na konzolama i za PC, a da je ubedljivo najveći izvor zarade GTA Online. Ovaj veoma interesantan podatak će nam možda i reći nešto više o budućnosti GTA, pošto se kompanije danas pre svega vode prihodom, a podaci ne lažu – singlplejer sadržaj ne donosi ni desetinu zarade kao multiplejer/onlajn.

izvor grafika: Daniel Ahmad

gta-zarada

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!