Vesti

“Najava najave” nove konzole podigla vrednost Nintendo akcija za milijardu dolara

Nintendo je ove godine imao niz izuzetno pametnih i uspešnih poteza koji su podigli vrednost njihovih akcija za preko 50% u periodu od 9 meseci.

Poslednji u nizu velikih skokova na berzi, kada je Nintendno u pitanju, desio se danas, nakon “najave za najavu” nove Nintendo konzole. Iz Nintenda je sinoć stiglo zvanično obaveštenje da ćemo danas saznati zvanično sve o novoj konzoli iz ove kompanije (Nintendo NX, kako ga trenutno zovu), i sama ta informacija bila je dovaljna da podigne vrednost akcija Nintenda za čak milijardu dolara preko noći, što je skok za oko 4,6%.

Očekuje se da će nova konzola stići marta naredne godine, a prema nekim procenama analitičara, koštaće oko 250 dolara i neće doneti ništa revolucionarno, ali će postići uspeh na krilima Nintendovih kultnih igara. Očekuje se da će se u prvom mesecu prodati u oko 2,5 miliona primeraka i onda u narednih godinu dana u još skoro 11 miliona primeraka.

Ostaje nam da danas sačekamo zvaničnu promociju konzole i sami vidimo šta nas novo očekuje iz ove čuvene kompanije.

grafik:bloomberg

nintendo-akcije

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top